Veelgestelde vragen

Algemeen

Moet ik zelf handdoeken mee nemen?
 • Voor de zwangerschaps- en Mamamassage hoef je geen handdoek mee te nemen. Moms in Motion zorgt voor heerlijk frisse handdoeken.
 • Voor de cursus Babymassage is het de bedoeling dat u uw eigen handdoek mee brengt.
Wat houdt het intake gesprek precies in?

Tijdens de eerste ontmoeting vindt er een intake plaats. We bespreken het verloop van je zwangerschap en eventuele bijzonderheden evenals je wensen m.b.t. de massage. De behandeling duurt hierdoor iets langer.

Wanneer mag/kan ik niet gemasseerd worden?

Er zijn een aantal contra-indicaties (beperkingen) waardoor er geen of alleen plaatselijke massage mogelijk is, afhankelijk van het soort massage. Dit bespreken we tijdens het intakegesprek voordat we aan de massage beginnen.

 

Bij deze contra-indicaties kan ik je niet masseren:

 

 • Koorts
 • Infecties
 • Hoge of lage bloeddruk
 • Hartklachten
 • Open wonden/huidirritatie
 • Wratten
 • Trombose
 • Spataders
 • Eczeem/schimmels

 

Bij twijfel raadpleeg je altijd je arts.

Hoe kan ik betalen?
 • Na inschrijving van de cursus Shantala Babymassage vragen wij je het geld over te maken op rekeningnummer NL85 KNAB 0255 7353 83 t.a.v. Life in Motion. Nadat wij het geld op onze rekening hebben ontvangen krijg je een bevestiging van je inschrijving.
 • Voor zwangerschaps- en mama-massage kan je het geld eveneens overboeken op rekening NL 85 KNAB 0255 7353 83 t.av. Life in Motion.

Baby Massage

Is babymassage niet een beetje zweverig?

Integendeel. Het is een natuurlijke en waardevolle manier om een mooie band met je kindje op te bouwen.

Mijn baby heeft eczeem, mag ik wel een massage geven?

baby’s met eczeem hebben juist veel baat bij aanraking en massages. Let wel goed op welke massage-olie je gebruikt. De olie die we in de cursus gebruiken is geschikt voor iedere baby.

Ik geeft borstvoeding, is daar ruimte voor tijdens de cursus?

Dat is zeker mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat je baby 20 min na de voeding niet gemasseerd mag worden. Als alternatief oefenen we dan verder op de pop.

Is de cursus babymassage wel geschikt voor baby’s die heel veel huilen?

Het is juist aan te raden om dan deel te nemen aan de cursus. Het kan voorkomen dat je kindje huilt tijdens de cursus. Daarom zorgen wij voor een comfortabele en ontspannen sfeer, waardoor je baby zich ook fijn gaat voelen. Huilbaby’s hebben veel baat bij een ontspannende massage.

Zwangerschaps massage

Is het wel veilig om tijdens de massage op je buik te liggen tijdens je zwangerschap?

Op onze speciaal ontworpen massagetafel voor zwangere vrouwen is het heel veilig om op je buik te liggen. De tafel is ontworpen door verloskundigen, specialisten en massage therapeuten.

Vanaf welke tijd en tot wanneer kan een zwangerschaps-massage?

Vanaf 14 weken zwangerschap, tot aan de bevalling kan je gemasseerd worden, mits je gezond bent. Twijfel je? Overleg dan altijd met je verloskundige of behandelend arts.

Ik heb gezondheidsklachten, mag ik wel gemasseerd worden?

Overleg altijd met je verloskundige of behandelend arts. Vaak levert zwangerschapsmassage geen risico op, het is een zeer zachte oppervlakkige aanraking. Laat ons altijd weten als er lichamelijke klachten aanwezig zijn.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.